Akadálymentesített információk tiszaújváros

Rajzolj és alkoss velünk!

A foglalkozás során a gyermekek átélik az alkotó-tevékenység élményét. Általában az alkotást megelőzik beszélgetések, fantáziálás, valamint különböző technikák megismerése, az anyagok egyedi módon való felhasználása. Az alkalom célja nem a klasszikus értelemben vett rajz oktatás, hanem főként az érzelmi intelligenciára való nevelés és annak fejlesztése.

Korosztály: 3-6. osztály Időtartam: kb. 90 perc Kapcsolat: Barnóczki Ulrike ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Családi játszóház

Családi játszóházainkon nagyszülők, szülők, gyerekek együtt kézműveskedhetnek. Az alkotások általában dekorációs elemek, játékok vagy az adott évszakhoz, ünnepkörhöz kötődő tárgyak. A barkácsolás során a gyermekek megismerkedhetnek saját képességeikkel, alakul az énképük, önállóságuk, önbizalmuk is fejlődik. Részvételi díj: 300 Ft / fő

Korosztály: óvodás, 1-3. osztály Időtartam: kb. 90 perc Kapcsolat: Barnóczki Ulrike ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Családi mesedélután

Családi programjainkon a gyerekekkel közösen mesélve bontakozik ki egy-egy történet, melyet zenével, tánccal, drámajátékkal átszőve teszünk élvezetesebbé. Így a mese pozitív, személyiség-formáló hatásai észrevétlenül érvényesülhetnek. Egyes alkalmakkor bábszínházak, mesemondók, színjátszó társulatok színesítik a programot.

Korosztály: óvodás, 1-3. osztály Időtartam: kb. 1 óra Kapcsolat: Pomichal Anna ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Babusgató

A legkisebbeket és szüleiket várjuk foglalkozásunkra, amelyet havonta egy alkalommal, szerda délelőtt tartunk. Az alkalmakat két óvó néni vezeti, akik dalokat, mondókákat, ölbeli játékokat tanítanak. A Babusgató jó lehetőség a szülőknek a gyermekeikkel való közös játékra, valamint a kicsik korai szocializációjára.

Korosztály: baba-mama Időtartam: kb. 60 perc Kapcsolat: Pomichal Anna ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Lelki fitnesz

Foglalkozásainkat elsősorban kismamáknak és kisgyermekes anyukáknak ajánljuk. Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk számukra az anyasággal, neveléssel, női léttel kapcsolatos témák megvitatására. A kiindulópont minden alkalommal egy irodalmi mű, melynek mentén lehetőség van a kötetlen beszélgetésre. Közben a kisgyermekek együtt játszhatnak.

Korosztály: baba-mama Időtartam: kb. 90 perc Kapcsolat: Ujjné Tellér Gabriella ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Olvasótábor

Egyhetes tábor alsó tagozatos általános iskolás gyermekek részére olvasásnépszerűsítő céllal. Könyvek, történetek megismerése mellett kézműves tevékenységgel, játékokkal, szabadtéri programokkal kiegészítve.

Korosztály: 1-4. osztály Időtartam: 5 nap Kapcsolat: Pomichal Anna ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 ÉlményBirodalom

Egyhetes élményközpontú tábor felső tagozatos általános iskolás gyermekek részére, ahol a diákok az ifjúsági irodalom alkotásain keresztül önismereti foglalkozásokon vehetnek részt, emellett drámajátékok, filmvetítések, szabadtéri közös játékok, író-olvasó találkozók színesítik a programot.

Korosztály: 5-7. osztály Időtartam: 5 nap Kapcsolat: Ujjné Tellér Gabriella ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.