Akadálymentesített információk tiszaújváros

Angolozó

A klubba várjuk mindazokat, akik már alapszinten ismerik a nyelvet, de nem mernek megszólalni, akik a mindennapok során ritkán használják és nem szeretnék elfelejteni, vagy akik egyszerűen csak angolul szeretnének társalogni. Az alkalmakon egy-egy aktuális téma kerül feldolgozásra, mely során fejlődik a résztvevők angol tudása, kiejtése és önbizalma is.
 
Korosztály: felnőtt
Időtartam: kb. 60 perc
Kapcsolat: Pomichal Anna ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
  A könyv: nagyítóüveg

Irodalmi olvasmányélménnyel fűszerezett irányított beszélgetés különféle élethelyzetekről, erkölcsi értékekről, emberi kapcsolatokról, társadalmi szerepekről. Mialatt közösségben vagyunk igazi önismereti kalandozásban lehet részünk. Azonos korosztályú résztvevőknek zártcsoportos sorozat is indítható.

Korosztály: felnőtt Időtartam: kb. 90 perc Kapcsolat: Kázsmér Ágnes ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Inkább könyvet! - Könyvklub felnőtteknek

Akivel előfordult már olyan, hogy olvasott egy jó könyvet, de nem volt kivel beszélgetnie róla, annak itt a helye a könyvklubban. Havonta egy alkalommal beszélgetünk az aktuális olvasmányról, amit közösen választunk ki, bárki ajánlhatja kedvenc olvasmányát vagy egy érdekesnek tűnő könyvet, amit szívesen megosztana másokkal is.

Korosztály: felnőtt Időtartam: kb. 60 perc Kapcsolat: Pomichal Anna ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Lelki fitnesz
 
Foglalkozásainkat elsősorban kismamáknak és kisgyermekes anyukáknak ajánljuk. Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk számukra az anyasággal, neveléssel, női léttel kapcsolatos témák megvitatására. A kiindulópont minden alkalommal egy irodalmi mű, melynek mentén lehetőség van a kötetlen beszélgetésre. Közben a kisgyermekek együtt játszhatnak.
 
Korosztály: baba-mama
Időtartam: kb. 90 perc
Kapcsolat: Ujjné Tellér Gabriella ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Könyvtárbemutató séta
 
Leendő olvasóink könyvtárban való eligazodását elősegítendő, előzetesen bejelentkezett csoportok számára rövid séta keretében bemutatjuk a könyvtár tereit, a raktári rendet, ismertetjük szolgáltatásainkat, illetve megtekinthetik a Helytörténeti Gyűjtemény állandó kiállítását.

Korosztály: felnőtt Időtartam: 30 perc Kapcsolat: Ujjné Tellér Gabriella ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Könyvtárhasználati foglalkozás

Kalauz a könyvtárhoz című könyvtárhasználati foglalkozás

A könyvtárban való eligazodást különböző egyetemes jelrendszerek segítik. Hogyan találjuk meg a keresett könyvet a könyvtár online katalógusában és a polcok labirintusában? Mi az az ETO és mi az a Cutter? Mi köze a hashtagnek a könyvtári tárgyszavakhoz? Szerezzünk iránytűt a könyvtárhoz és a benne lévő információkhoz interaktív feladatokon keresztül!

Korosztály: 7-8. osztály Időtartam: 45 perc Kapcsolat: Ujjné Tellér Gabriella ; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.